Samen zorgvuldig scheiden

Samen zorgvuldig scheiden

Wilt u samen zorgvuldig scheiden bij een ervaren en deskundig mediator voor een vaste prijs? Dat kan als u voldoet aan de volgende voorwaarden :

  1. Bent u in gemeenschap van goederen gehuwd?
  2. Heeft geen van u een eigen bedrijf?
  3. Kunt u zelf het ouderschapsplan opstellen?
  4. Kunt u samen overleggen en bent u bereid om compromissen te sluiten over alle te regelen zaken?
  5. Spelen er verder geen complexe zaken?

Bespaar tijd en geld

Als u uw scheiding samen in goed overleg kunt afwikkelen, kunt u de mediator en u zelf veel tijd besparen. Hierdoor bespaart u samen geld. De bemiddelingsgesprekken vinden in beginsel overdag, ’s avonds of indien gewenst in het weekend via videoconference plaats. Hierdoor bent u geen reistijd kwijt en hoeft u ook geen vrij te nemen voor de gesprekken. Ter verificatie van uw identiteit dient u in ieder geval in een van de mediationgesprekken persoonlijk aanwezig te zijn.

Scheiding in zes stappen

Hierna ziet u uit welke 6 stappen dit traject bestaat:

  1. U onderzoekt of u geschikt bent voor dit traject en verzamelt alle stukken ter voorbereiding op een kennismakingsgesprek. U en uw ex-partner maken samen een afspraak voor dit eerste gesprek.
  2. Het eerste gesprek duurt anderhalf uur. In dit gesprek komen alle relevante thema’s aan de orde en worden de stukken doorgenomen.
  3. Het tweede en derde gesprek duren beide ook anderhalf uur en gaan over de kinderen, alimentatie, vermogen en pensioen. U ontvangt vooraf het verslag van het laatste gesprek en bereidt steeds het huiswerk voor ter voorbereiding op de gesprekken.
  4. Voor het vierde gesprek ontvangt u het concept convenant. Dit convenant en het ouderschapsplan wordt met u beiden doorgenomen en eventueel aangepast. U ondertekent allebei het convenant.
  5. Ik dien daarna het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank en zorg voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking.
  6. Tot slot handel ik ook het pensioen voor u beiden af.

Kosten

De kosten van dit traject zijn inclusief gespreksverslagen, alimentatieberekeningen,convenant, ouderschapsplan, gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek, griffierecht bij rechtbank, inschrijving echtscheiding in de registers burgerlijke stand en indienen pensioenformulieren totaal € 5.000,- inclusief 21% BTW.

Heeft u geen kinderen, dan zijn de kosten van dit traject inclusief griffierecht € 4250,- inclusief 21% BTW.

Heeft u meer gesprekken nodig om tot afronding van de mediation te komen? Dat kan gebeuren. Soms blijkt een scheiding ingewikkelder dan u tevoren had verwacht, door bijvoorbeeld onverwachte ontwikkelingen. In dat geval zijn de extra kosten € 242,- inclusief BTW per uur extra.

 

Interesse in dit traject?

Bent u ondernemer en/of gehuwd na het maken van een huwelijkse voorwaarden en bent u geïnteresseerd in mediation tegen een van te voren overeengekomen prijs? Neemt u gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak, zodat we aan de hand van uw persoonlijke situatie kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Stappenplan

Om u op weg te helpen, schreef ik het gratis e-book Samen in zes stappen uw scheiding regelen. Hierin bespreek ik wat de mogelijkheden zijn bij een scheiding, of ontbinding van een geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst.

Stel nooit uit

'Zorg goed voor hetgeen je aan het hart gaat'