Collaborative Divorce

Collaborative Divorce (overlegscheiding)

In een overlegscheiding heeft u en uw partner ieder een eigen advocaat. De spelregels zijn gelijk aan de mediation: zo is het traject vertrouwelijk en dient u elkaar volledige openheid van zaken te geven. Van u (en de advocaten) wordt verwacht dat u respectvol met elkaar om gaat en de belangen van de kinderen voorop stelt. De overlegscheiding onderscheidt zich ook van mediation doordat er een coach wordt aangesteld die bij alle gesprekken aanwezig is. De taak van de coach is vooral de begeleiding van het emotionele proces. Ook praat de coach met uw kinderen.

Een goed alternatief voor mediation

Een overlegscheiding is een goed alternatief voor mediation als er sprake is van een grote onevenwichtigheid tussen de betrokken partners in kennis, emoties of macht. Het komt voor dat de ene partner de complete financiën van het gezin beheerde en de andere partner zich daar niet mee bemoeide. In een mediation kan het er dan toe leiden dat die partner zich, door dat gebrek aan kennis, niet voldoende beschermd voelt bij de mediator. Ook als de een zich niet opgewassen voelt tegen de ander vanwege dominant gedrag of omdat de een nu eenmaal verbaal sterker is dan de ander, werkt mediation soms minder goed.

Ik ben collaborative divorce lawyer en aangesloten bij de Vereniging van Collaborative Professionals (VVCP). Ik werk daarnaast regelmatig samen met andere professionals van deze vereniging. Voor meer informatie over deze samenwerking zie www.marathon-scheiden.nl.

Meer weten?

Met deze website probeer ik heldere informatie aan te bieden om hiermee mensen van dienst te zijn die op zoek zijn naar oplossingen. Liever nog kom ik al vroeg met u in gesprek als de thema's van mijn website u bezighouden. Hiervoor is het altijd mogelijk om kosteloos kennis te maken. 

Vul uw gegevens en contactvoorkeur in bij ‘Maak een afspraak‘. Ik neem dan op een moment dat het u uitkomt, contact met u op.

Lid van:

Stel nooit uit

'Zorg goed voor hetgeen je aan het hart gaat'