Advocatuur

Advocatuur

Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. U kunt een eigen advocaat nemen en een echtscheidingsprocedure bij de rechtbank beginnen. Ik zal voordat ik een procedure bij de rechtbank aanvang altijd eerst proberen om een regeling te treffen. In overleg met u nodig ik de advocaat van uw partner uit om met zijn vieren aan tafel te gaan. Dit overleg wordt tevoren goed met u voorbereid zodat u weet wat de mogelijkheden zijn om tot een oplossing te komen.

Redelijke oplossing onmogelijk?

Alleen als een redelijke oplossing echt niet mogelijk is, wordt een echtscheidingsprocedure bij de rechtbank gestart. Een groot nadeel van procederen is dat de verstandhouding met uw ex-partner verslechtert. Hier hebben ook de kinderen vaak last van. Procederen is verder kostbaar: er moeten processtukken worden gemaakt en zittingen worden voorbereid. Ander bezwaar is dat de wachttijden voor behandeling van uw zaak bij de rechter vaak erg lang zijn.

Ik zal u voordat ik aanvang met de procedure uitleggen wat uw kansen en risico’s zijn.

Meer weten?

Met deze website probeer ik heldere informatie aan te bieden om hiermee mensen van dienst te zijn die op zoek zijn naar oplossingen. Liever nog kom ik al vroeg met u in gesprek als de thema's van mijn website u bezighouden. Hiervoor is het altijd mogelijk om kosteloos kennis te maken. 

Vul uw gegevens en contactvoorkeur in bij ‘Maak een afspraak‘. Ik neem dan op een moment dat het u uitkomt, contact met u op.

Stel nooit uit

'Zorg goed voor hetgeen je aan het hart gaat'